Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
ONLİNE RANDEVU

Lütfen formu doldunuz...


Alın Dolgusu

Alnına ilk dolgu yaptığım hastam bir trafik kazası sonucu alın kemiğinde çöküklükler oluşmuş bir hastaydı. Daha asistanlık yıllarındaydım. O günden bu güne çok zaman geçti ve zaman içinde dolgularda da teknolojik gelişmeler oldu. Eskiden rekonstrüktif amaçlarla (yani kaza, travma vs. sonrası) yapılan dolgu uygulamaları şimdi artık daha rahat bir şekilde estetik amaçla alın şekillendirmek için de kullanılıyor

Estetik amaçla alın şekillendirmesinden ne kastettiğimi biraz açayım. Yandan bakıldığında kavisli, dışbükey duran alın yapısı gençlik göstergesidir. Ancak bazı insanlarda alın oldukça düz denebilecek şekilde iner ve burunla birleşir. İşte dolgu uygulamalarının en sık kullanılma amacı alnın profilden bu görüntüsünü gidermek içindir. Derin plana uygulanan dokuya şekil verme özelliği yüksek son jenerasyon dolgularla adeta bir hamur yoğurur gibi şekillendirme işlemi yapılabilir. Aynı tür dolguların daha önceki yazılarımda çene ucu veya elmacık kemiklerini şekillendirme amaçlı da kullanıldığını belirtmiştim. Alan daha geniş olduğu için alın şekillendirme amaçlı genelde daha fazla hacimler gerekebilir.

Alın bölgesinde dolguların bir başka kullanım alanı da bazı insanlarda belirgin olarak bulunan kaş üstü alandaki çukurlardır. Kemik yapının içinde hava sinüslerinin bulunması nedeniyle bu bölgede kemik yüksektir. Ama biraz daha yukarı doğru çıkıldığında kemik seviyede bir düşüş olur. Hava sinüsleri erkeklerde daha belirgin olduğu için bu erkeksi bir görünüme işaret eder. Sinüs yapısının bıraktığı boşluğun dolgular yardımıyla giderilmesi alın yapısını yumuşatır Daha feminen bir görünüm kazandırır.

Bölgesel yakınlıktan ötürü birkaç cümle de şakak dolgusu için konuşmak gerekir. Artan yaşla birlikte şakaklarda mevcut yağ yastıkçıkları hacim kaybeder, incelir ve şakaklarımız çukur hale gelir. Bu estetik görünümü bozar, kişiye sağlıksız ve sert bir ifade verir. Bizim istediğimiz, yumuşak hatlarla yüz ovalinin tam olarak oluştuğu bir görüntüdür. Şakak bölgesine uygulanan dolgular da yine doku içinde basınca karşı kayabilen şekillendirme özelliği yüksek dolgular olmalıdır. Böylece kaybedilen yağ dokusu dolgu maddesi ile yer değiştirmiş olur. Hatta bu bölgede uygun noktaya verilecek bir miktar dolgu ile kaşların kuyruk kısımlarını da bir miktar kaldırmak mümkündür. Böylece botoksuz kaş kaldırma yapılmış olur.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]