Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
ONLİNE RANDEVU

Lütfen formu doldunuz...


Piezo Burun Estetiği

Piezo Burun Estetiği

Bizim rinoplasti dediğimiz, burun estetik cerrahisi estetik cerrahi alanında en yoğun gelişmelerin yaşandığı bir ameliyat alanıdır.

Asistanlığa ilk başladığım yıllarda, hastalar, 3-4 saat süren operasyonlardan oldukça kanamalı ve şiş bir şekilde uyanırlar, burunlarında 30 cm uzunlukta tamponlar taşırlar ve takip eden günler içinde şişliklere morluklar da eklenirdi. Aradan geçen zaman içinde rinoplasti geçirecek hastanın anestezisinin ayrıcalık taşıdığı, tansiyonun kontrol altında tutulmasıyla şişliklerin büyük oranda engellendiği anlaşıldı. Atravmatik tekniğin tüm cerrahilerde oldu kadar burun estetiğinde de ne kadar önemli olduğu ortaya kondu. İyi bir anestezi uygulaması ve atravmatik çalışan dikkatli bir cerrah ile hastalar artık daha az şişlik ve morluk yaşamaya başladılar. Bu süreç içinde burun içi tamponların da aslında pek çok hasta için gereksiz olduğu anlaşıldı. Böylece hastalar ameliyattan 3-4 gün sonra tamponları çıkarılırken korkudan bayılma riskinden de kurtuldular J

Şu an gelinen noktada benim ortalama bir hastam 1.5-2 saat kadar ameliyatta kalır. Burnundan nefes alarak uyanır. Ameliyat günü akşamında hastanenin kafeteryasında arkadaşlarıyla oturabilir. Ertesi gün evine gidip duşunu alabilir ve eve gittiği andan sonra ağrı kesici alma ihtiyacı olmaz. 4-5 gün içinde de alçı çıkarılınca normal sosyal hayatına dönebilir.

Atravmatik cerrahi teknik konusunda teknolojik gelişmeler de çarpıcıdır. Önceleri mikro motorlar ve mikro testereler yoluyla burun şekillendirme yöntemleri daha hassas hale getirildi. Şimdilerde ise en yeni kabul edilebilecek yöntem ultrasonik ses dalgaları kullanan bir cihaz yardımıyla burun şekillendirme işleminin yapılması. Piezo diye bilinen bu cihaz eskiden beri beyin cerrahi, KBB ve diş hekimleri tarafından çeşitli ameliyatlarda kullanıyordu. Rinoplasti ameliyatı da bu işlem için oldukça uygun. Piezo yönteminin burun estetiğine sağladığı en büyük fayda çevredeki sinir, damar, kas dokusu gibi yumuşak dokulara zarar vermemesi. Böylece ameliyat sırasında çok daha az hasar oluşuyor ve bu da çok daha az şişliğe neden oluyor. Piezo yöntemiyle ayrıca daha kontrollü bir kemik şekillendirme işlemi mümkün. Bu da istenmeyen hataları minimuma indiriyor. Şimdilik dezavantaj gibi gözüken taraf işlemin süresinin klasik yönteme göre biraz daha uzun sürmesi ve belli bir teknolojik altyapı gerektirdiği için ameliyat ücretlerinin biraz daha yüksek olması.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]