Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
ONLİNE RANDEVU

Lütfen formu doldunuz...


Silikon Protez Elle Temasta Hissedilir Mi, Basınçla Şekil Değiştirir Mi Veya Patlar Mı?

Göğüs büyütme amacıyla kullanılan silikon protezler meme dokusuna entegre olmaz. Yani meme dokusunun içine girerek ayrılmaz bir parça haline gelmez. Herhangi bir zamanda, ameliyattan yıllar sonra bile protezi kolaylıkla çıkartmak ve meme dokusunu tek başına bırakmak mümkündür. Durum böyle olunca özellikle zayıf hastalarda dokunduğunuz zaman meme dokusunu ayrı, protezi ayrı hissetmek mümkündür. Meme dokusu çok az olan bu nedenle de protezi daha büyük yerleştirilmiş olan kişilerde bahsettiğim şekilde protezi ayrıca hissetme durumu daha yaygındır. Zaten biraz da bu nedenle bu tür hastalarda protez kas altına yerleştirilir ki kas dokusu da protezi örten ilave bir doku olarak görev yapsın.
Kas altına yerleştirilen protezlerden bahsetmişken şunu da belitmeliyim ki kas altına konmuş bir protez doğal olarak üzerindeki kasın hareketlerinden etkilenir. Bu bazen istenen bir durumdur. Yapılan araştırmalar göstermiş ki kas altına konan protezlerde kapsül kontraktürü dediğimiz istenmeyen duruma daha az rastlanıyor. Bazen de istenmeyen bir durumdur. Kasın hareketiyle birlikte protezde ve doğal olarak da meme dokusunda deformasyonlar ortaya çıkar. Özellikle göğüs ön duvar kası güçlü olan kadınlarda, örneğin ağırlık çalışanlarda kasın deforme edici hareketi daha belirgindir. Görüldüğü gibi hangi hasta için ne tür bir ameliyatın daha uygun olacağına karar vermek pek çok faktörü göz önüne almayı gerektiriyor.
Birkaç cümle de silikon protezlerin dayanıklılığı konusunda konuşayım. Yeni jenerasyon protezler son derece dayanıklıdır. Öyle ki üzerine çıkıp zıplasanız bile bu protezlerde pek fazla bir tahribata yol açamazsınız. Ancak zaman zaman protezlerin patladığına, zarlarının yırtıldığına şahit oluyoruz. Bu duruma birkaç farklı açıklama getirmek mümkündür. Birincisi nadir de olsa protezlerin zarında fabrikasyon olarak zayıflıklar söz konusu olabilir ve bunlar ameliyattan belli bir süre sonra kendiliğinden yırtılabilir. İkincisi ameliyat sırasında fark edilmeyen küçük bir travma protezin zarına zarar vermiş olabilir ve geç dönemde yırtılma buradan kaynaklanabilir. Son olarak da uzun yıllar içinde protez vücut tarafından tahribata uğratılıp yırtılma oluşabilir. Her ne şekilde olursa olsun bir protezin yırtıldığı teşhisi konmuşsa biz bunu yenisiyle değiştirmeyi öneriyoruz. Bu işlem ilk ameliyata göre nispeten daha çabuk yapılabilen ve hasta için daha ağrısız olan bir yöntemdir.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]