Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
ONLİNE RANDEVU

Lütfen formu doldunuz...


Meme büyütmede kullanılan protezin ömrü ne kadardır?

Meme büyütmede kullanılan protez ömrü

Silkon protezler aslında ömür boyu kalsın diye konur. Ancak protez ameliyatı geçiren hastaların çoğunun daha yirmili veya otuzlu yaşlarında olduğunu düşünürsek “ömür boyu” demek çok uzun bir süreyi içeriyor. Aslında biz “ömür boyu kalsın” diyerek silikon protezlerin uzun yıllar vücutta kalacağını ve on yıl sonra değişmesi gerektiği gibi bir kuralın olmadığını kastediyoruz. Gerçekten de günümüz teknolojisiyle üretilen protezler beş yıl sonra, on yıl sonra tekrar ameliyat edilmeyi ve değiştirilmeyi gerektirmez. Burada açıklamak istediğim bazı durumlarda bir protezleri değiştirmeyi tercih ederiz. Ama bu durumlar her hasta için kural değil, yani ihtiyaca göre karar veriliyor.

Silikon protez ameliyatı geçirmiş bir hastanın ameliyat edilmesini ve protezinin değiştirilmesini veya çıkartılmasını gerektiren en önemli tıbbi durum protezin patlamasıdır.  İçi serum dolu olan protezler patladığında açıkça belli olur çünkü hacim kaybı oluşur. İçi silikon jel olan protezlerin patladığının anlaşılması daha zordur. Özellikle yeni jenerasyon protezlerdeki jeller vücuda dağılmadan belli bir formu korudukları için çoğu zaman hasta protezinin patlak olduğunun farkına varmaz. Bu durum ancak rutin bir incelemede ultrasonla veya MRI ile ortaya konabilir. Böyle bir teşhis varlığında yapılacak en iyi işlem patlamış protezi yenisiyle değiştirmektir.

Yukarıda anlattığım durum dışında protezin değişmesini gerektiren tüm durumlar hemen hemen tamamen estetik nedenledir. Örnek verecek olursam yıllar önce yirmili yaşlarında konmuş olan protezli göğüs dokusu aradan yirmi yıl, hamilelik ve emzirme süreçleri geçince sarkabilir. Kişi göğsünün bu görüntüsünden mutsuz olabilir. Bu durumda plastik cerrah mevcut protezi büyütmeyi düşünebilir veya bir dikleştirme ameliyatını planlayabilir. Diğer bir durumda yıllar öncesinde yerleştirilmiş bir protez hastanın da biraz kilo vermesiyle artık kenarlarından estetik olmayan bir görüntü verebilir ya da hasta protezleri vücuduna göre fazla büyük bulabilir. Bu durumda da daha küçük bir protezi planlamak belki kas üstü konmuş olan protezi kas altına almak gerekebilir. Yine yıllar içinde kapsül kontraktürü gelişmiş ve hastayı estetik olarak rahatsız ediyorsa bu durum da yeni bir ameliyatla düzeltilebilir.

Görüldüğü gibi silikon protez düşünen hastalara yeni bir meme ameliyatı olmayacakları garantisi verilemez. Ama şu rahatlıkla söylenebilir ki “silikon protezler size sorun çıkartmadıkça yeniden bir ameliyat olmanıza gerek olmayacaktır”.

 

 

[Toplam:0    Ortalama:0/5]